Fly over skyerne

Info, tips og tricks til langdistanceflyvninger

Langdistanceflyvninger er præcis, hvad navnet antyder: primært lange. Men de er et nødvendigt onde for at nå frem til den længe ventede destination. Eventyrrejsen gennem Asien, roadtripet gennem USA, den afslappende ferie på Bali - langdistanceflyvningen er en del af enhver interkontinental rejse. Ville det ikke være rart at opleve denne del af rejsen så stressfrit som muligt? Hvad er den længste flyrute i verden? Og hvordan når du frem til din destination med godt humør? Vi giver dig nogle forslag til, hvordan du kan gøre din langdistanceflyvning så behagelig som muligt. Få alle tips og tricks til langdistanceflyvninger, og hvordan du kommer afslappet frem til din destination nedenfor.

Indhold

Hvad er en langdistanceflyvning?

På hvilket tidspunkt skal en langdistanceflyvning kategoriseres som sådan? Luftfartshåndbogen definerer dette meget klart. En flyvning betragtes som en langdistanceflyvning fra en afstand på mere end 3 000 km og en flyvetid på mere end tre og en halv time. 3.000 km i luftlinje kan sammenlignes med afstanden fra Berlin til Cairo. Flyvningens varighed kan variere og kan ikke angives som en generel regel. Det tager som regel tre til fire timer at tilbagelægge en sådan strækning.

Hvad er de mest populære langdistanceflyvninger?

De mest populære ruter fra Tyskland med mellemlanding er Frankfurt — Auckland (18.218 km), Frankfurt — New York (9.012 km) og Frankfurt — Bangkok (9.012 km). De tre længste ruter fra Tyskland med mellemlanding er Düsseldorf — Dunedin (18,684 km), Köln/Bonn — Christchurch (18,665 km) og Stuttgart — Wellington (18,642 km), da New Zealand ligger længst væk fra Tyskland.

Globale flyruter

Hvad er den længste flyveafstand i verden?

Den længste flyrute i historien var den 11. oktober 2018 med en Singapore Airlines Airbus A350-900ULR. Denne verdensrekord blev sat fra Singapore til New York - Newark. Flyet tilbagelagde 16.700 kilometer non-stop på ca. 18 timer.

9 tips til en stressfri langdistanceflyvning

 1. Non-stop flyvning
  Det er meget mindre stressende at komme til din destination uden mellemlanding, da der ikke er forsinkelser som følge af flyskift på en langdistanceflyvning uden mellemlanding. Det mindsker også risikoen for, at du ved et uheld mister din kuffert, når du skifter fly.

 2. Punktlighed og online check-in
  Ved langdistanceflyvninger skal du ankomme til lufthavnen mindst to timer i forvejen. Ankomst, sikkerhed, check-in - det er alle ukendte variabler i din formel for en afslappet start på ferien. Derfor anbefaler vi, at du booker en parkeringsplads på forhånd på vores Easy Airport Parking-lokationer. Hos mange flyselskaber kan du også tjekke ind og reservere dit sæde allerede 72 timer før afgang.

 3. Reservation af plads
  Et komfortabelt sæde er guld værd, især på en langdistanceflyvning. Siddepladsreservationer er valgfrie og kan foretages online og ved skranken indtil kort før afgang. Hvis du ikke har plads nok til at strække dig ud, kan det anbefales at sidde på sæderne ved nødudgangene. Jo længere tilbage du sidder, jo større er sandsynligheden for, at du ikke har nogen sædekammerater, hvis flyet ikke er fyldt.

  Tip: Hvis du er bange for at flyve på en langdistanceflyvning, bør du vælge et sæde helt forrest, da det er her, flyet rokker mindst i turbulens.

 4. Behageligt tøj
  Behageligt tøj er vigtigt på en langdistanceflyvning. Når du flyver, skal du vælge tøj i et løglook og pakke tilstrækkeligt mange varme lag. Flyene er ofte stærkt airconditionerede. Især hvis du er træt, kan du hurtigt blive kold. Et par hyggelige sokker og et tørklæde til at dække dig til med øger også komforten.

 5. Støjreducerende hovedtelefoner eller ørepropper
  Et must på alle langdistanceflyvninger! De giver dig mulighed for at blokere for al omgivende støj og slappe af uforstyrret. Flystøj, samtaler med andre passagerer, babygråd og smasken eller snorken fra sidemanden ved siden af dig vil alt sammen træde i baggrunden.

 6. Nakkepude og sovemaske
  Hvis du vil ankomme udhvilet efter en langdistanceflyvning, kan du tage en nakkepude med dig i håndbagagen for at støtte dit hoved eller modvirke rygsmerter. En sovemaske kan også gøre underværker, hvis du ønsker at lukke øjnene uanset belysningen.

  Tip: Du kan læse om, hvad der skal med i din håndbagage, og hvordan du bedst pakker den, i vores artikel Fakta omkring håndbagage.

 7. Toilettaske
  Især på langdistanceflyvninger er det praktisk at tage tandbørste, tandpasta, deodorant, hårbørste og opfriskningstørklæder med i en lille taske. Det får dig til at føle dig friskere efter at have spist eller sovet. Læbepleje og cremer til ansigt og hænder kan også hjælpe mod sprukne læber og spændt hud forårsaget af den tørre luft. Passagerer, der bærer kontaktlinser, kan derfor med fordel bruge øjendråber. Ideelt set bør du dog bruge dine briller.

 8. Underholdning
  Hold dig underholdt ved at købe film, serier, lydbøger, musik og podcasts og downloade dem på forhånd fra din streamingtjeneste. Tag en bog, et tidsskrift eller en e-bog med til at læse, eller brug tiden til at arbejde produktivt. Der er normalt en skærm lige ved dit sæde på langdistanceflyvninger. Du kan dog aldrig være sikker på, hvor godt programudbuddet vil være. Husk at have de rette opladere og en powerbank med, så underholdningen ikke bliver en kortvarig fornøjelse.

  Tip: I vores artikel „WLAN på flyet“ kan du finde ud af, hvordan du kan holde dig beskæftiget med og uden smartphone.

 9. Udsigter
  Kig ud af vinduet en gang imellem. Hvis du er heldig, er himlen skyfri, og du kan nyde en betagende udsigt. Jordens langsomme passage kan have en beroligende effekt. Om vinteren er der endda mulighed for at se nordlys om natten over Island, Norge, Finland, Grønland, Alaska eller Canada. Under alle omstændigheder giver en langdistanceflyvning dig masser af tid til at nyde udsigten!

Vliegtuig boven de bergen

Professionelle tips: Hold dig sund og vågen på en langdistanceflyvninger

 1. Kompressionsstrømper
  Risikoen for trombose er meget større på langdistanceflyvninger end på korte flyvninger. Som en forebyggende foranstaltning kan du bære kompressionsstrømper fra en lægeforretning, så dine ben ikke hæver under langdistanceflyvningen og er godt forsynet med blod. Trombose er ikke aldersrelateret og kan føre til livstruende lungeemboli eller slagtilfælde.

 2. Motion
  Under en langdistanceflyvning bør du stå op fra tid til anden og strække benene i gangen mindst én gang i timen. Hvis du ønsker at blive siddende, kan du rotere skuldrene og fødderne og strække og strække dig. Det kan også mindske risikoen for trombose og sætte gang i kredsløbet ved at forbedre blodgennemstrømningen.

 3. Snacks
  Før en lang flyvetur er det bedre at spise noget, der ikke er tungt for maven. På selve langdistanceflyvningen er der som regel gratis mad på selve flyrejsen. Dette omfatter ofte et hovedmåltid og mindre snacks. Du bør dog informere dig selv på forhånd og give besked om særlige ønsker som glutenfri, vegansk eller laktosefri mad i god tid. Hvis det ikke er nok, kan du medbringe dine egne langtidsholdbare snacks, f.eks. frisk frugt, müslibarer, nødder og sandwiches. Sørg dog for, at du ikke tager flydende fødevarer som f.eks. yoghurt med dig. Lidt chokolade kan også forsøde enhver rejse.

 4. Tid
  Når du er om bord på dit langdistancefly, skal du indstille dit ur til lokaltiden på din destination og forsøge at tilpasse dit søvnmønster til den tid. Gå i seng, når det bliver mørkt, og tilpas lysstyrken på dine terminalskærme til tidspunktet på dagen. Dette sender signaler til din krop, når den får lov til at hvile sig under den lange flyvetur.

 5. Vand
  Da luften i flyet er tørrere end Sahara-ørkenen med en luftfugtighed på 15 %, bør du fugte din gane og dine slimhinder ved at drikke under en langdistanceflyvning. Husk også, at regelmæssig drikkelse kan forebygge jetlag. Det er bedst at tage en 500 ml flaske med, som du fylder op på forhånd i vaskeriet i sikkerhedsområdet. Men du kan selvfølgelig også bede stewardessen om vand om bord. Du kan finde flere tips af denne art i vores artikel 10 tips mod jetlag.

Populære flyselskaber til langdistanceflyvninger

Overvej på forhånd, hvad du forventer af en langdistanceflyvning. Hvis du vil have en så behagelig flyvning som muligt, herunder underholdningsprogram, mad og god service, er det værd at investere lidt flere penge, hvis det er nødvendigt. Det er også praktisk at have et stort stykke bagage inkluderet i prisen. Ellers skal du bestille sådanne detaljer separat og til ekstra omkostninger, hvilket kan gøre en langdistanceflyvning dyr i sidste ende, selv om den virker som et røverkøb. Hvis du planlægger en langdistanceflyvning med en baby, kan du finde alt, hvad du har brug for at vide om at flyve med en baby, i artiklen i magasinet. Nedenfor finder du nogle flyselskaber, der har etableret sig som gode kontakter, når det gælder langdistanceflyvninger, takket være deres service, punktlighed og kundepleje:

 1. Qatar Airways

 2. American Airlines

 3. Aeromexico

 4. SAS Scandinavian Airlines

 5. Qantas Airways

 6. LATAM Airlines

 7. Westjet Airlines

 8. Luxair

 9. Austrian Airlines

 10. Emirates

 11. Flybe

 12. KLM Royal Dutch Airlines

 13. Singapore Airlines

 14. Garuda Indonesia

 15. Virgin Atlantic

 16. United Airlines

 17. Delta Air Lines

 18. Turkish Airlines

 19. Air France

 20. LOT Polish Airlines

Som du kan se, er det eneste, der er nødvendigt til en langdistanceflyvning, en god forberedelse. Med lidt planlægning kan du gøre din flyrejse så behagelig og stressfri som muligt. Vores tips til langdistanceflyvninger vil hjælpe dig med at starte din ferie afslappet og ubekymret. Vi ønsker dig en afslappende rejse!