Miniatureflyvemaskine og miniaturekugle

Stopover-flyvninger: Fakta og fordele

En af grundene til, at vi elsker at rejse med fly, er nok, at det er den hurtigst mulige måde at komme fra et sted til et andet på. Men hvilke fordele kan de stadig mere populære stopover-flyvninger give ved at sætte farten ned? Hvad er stopover-flyvninger egentlig? Og hvor er det værd at gøre et stop på din rejse? Oplev en ny, langsommere måde at rejse på nu!

Indhold

Hvad er en mellemlanding?

En mellemlanding er en flyvning med en mellemlanding, der varer mindst 24 timer. Mellemlandingen følger ikke den destination, som flyet skal ændres og overføres. I stedet forbliver flynummeret det samme, så din billet forbliver gyldig på hele rejsen. Tidspunktet for den videre rejse er bundet til en fast dato. Mellem denne dato og starten af opholdet med mellemlanding kan der dog gå fra et par dage til flere uger. En mellemlanding kan derfor ses som en slags kort ferie på vej til den egentlige ferie, hvilket gør den meget attraktiv for entusiastiske globetrottere. Især på langdistanceflyvninger, f.eks. til Australien eller Asien, kan du ofte støde på muligheder for mellemlandinger, når du booker.

Lys i Singapore

Hvad adskiller en mellemlandingsflyvning fra andre flyvninger?

Stopover-flyvninger bliver ofte forvekslet med flyvninger med mellemlanding. Der er dog blot tale om tilslutningsflyvninger, hvor du skifter fra et fly til et andet inden for 24 timer. Derfor opholder passagererne sig normalt i lufthavnens transitområde. I modsætning til non-stop-flyvninger er det ofte billigere at booke en flyrejse med mellemlanding. Dette skyldes, at den forsinkede ankomst til den egentlige destinationslufthavn som følge af mellemlandingen naturligvis forlænger selve rejsetiden drastisk, hvilket ikke er noget, som mange rejsende nødvendigvis stræber efter. Der er dog også mellemlandinger mod et tillægsgebyr. Den nøjagtige pris varierer, men i de fleste tilfælde er det et godt tilbud, hvis man får mulighed for at udforske et nyt land. Hvis du opholder dig længere end 24 timer på et sted under en mellemlanding, er det nødvendigt med et visum. I mange lande er dette gratis i op til 90 dage, så du kan i teorien endda blive i flere uger som en del af din mellemlanding. På et fly med mellemlanding og ophold i lufthavnens transitområde behøver du derimod ikke engang at bekymre dig om et visum.

Hvorfor bestille en flyrejse med mellemlanding? Fordelene i et overblik

Har du aldrig hørt om en flyvning med mellemlanding før? Det er ikke så underligt, for denne måde at rejse på er et ægte insidertip. Overbevis dig selv om, at der er mange gode argumenter for en mellemlanding:

 1. Se mere af verden

  Jorden byder på så mange smukke steder at opleve. Nogle gange ved man ikke engang, hvor man skal begynde. At booke en flyrejse med mellemlanding er derfor et godt alternativ til at se flere lande på én rejse. Brug en mellemlanding som en mulighed for at besøge steder, som enten ikke er en hel rejse værd for dig, eller som du ikke har tid til at besøge, men som du alligevel gerne vil se. Hvem ved, måske finder du din nye yndlingsdestination!

 2. Spar penge, få mere

  Som nævnt tidligere er nonstop-flyvninger ofte mere populære og derfor ofte dyrere end flyvninger med mellemlanding. Udnyt dette faktum til at berige din næste ferie med en mellemlanding. Få endnu flere uforglemmelige indtryk under din mellemlanding. Her kan du ofte drage fordel af den længere rejsetid og spare penge på flybilletterne.

 3. Lettere for kroppen

  En langdistanceflyvning er ofte en udholdenhedsprøve for krop og sind. Mennesker er ikke skabt til at sidde i et trangt sæde i timevis højt over skyerne. En flyrejse med mellemlanding giver dig mulighed for at tage en dyb indånding og holde en pause fra flyveturen. Og muligvis i et land, du aldrig har sat din fod i før!

 4. Mindre jetlag

  På grund af flyenes høje marchhastighed er jetlag en velkendt og ubehagelig forstyrrelse af dag- og natterytmen. For dem, der skal krydse mange tidszoner, kan en mellemlanding stærkt anbefales. På den måde kan din krop gradvist finde tilbage til sin naturlige rytme, og du kan nyde hver eneste dag på din rejse.

 5. Gratis visum

  I mange lande, som f.eks. Singapore og De Forenede Arabiske Emirater, får rejsende med mellemlanding et gratis visum. Gyldighedsperioden varierer afhængigt af landet og kan være flere dage, i nogle tilfælde endda måneder. Denne fordel ved en mellemlanding bør du ikke lade stå ubenyttet hen!

Kvinde med bykort i en gyde med åbne butikker

Hvornår er en mellemlanding værd?

Især på lange internationale flyvninger er en non-stop-flyvning meget udmattende. Ofte er der slet ingen direkte forbindelser. Hvorfor ikke tage en længere pause, give din krop en pause fra rejsestresset og opleve nye steder? Hvis du er villig til at planlægge lidt mere tid, kan du finde attraktive tilbud på flyrejser med mellemlanding, især når du rejser til Nordamerika, Asien eller Australien. Her er blot nogle få eksempler på de mange muligheder for mellemlandinger:

 1. Mellemlanding i Reykjavik, Island

  Hvis du ønsker at rejse til USA eller Canada, bør du se nærmere på det islandske flyselskab Icelandairs tilbud om mellemlandinger. På flyruter fra Europa til New York eller Vancouver tilbydes der f.eks. en mellemlanding på flere dage i Islands hovedstad Reykjavik. Og det uden billettillæg! WOW-Air, der også er et islandsk flyselskab, tilbyder lignende tilbud. Visummet er gratis i begge tilfælde, så du kan slappe af og nyde Islands fortryllende natur og atmosfæren i det barske nordlige Island. Det er et vidunderligt sted at gøre et stop for at slappe af på en lang rejse. Det rolige Island er en spændende kontrast til det pulserende Big Apple, især for New York-rejsende.

 2. Mellemlanding i Singapore

  Det mest populære sted for en mellemlanding er nok Singapore. Mange globetrottere bruger deres rejse til Australien eller New Zealand til at besøge denne pulserende by på samme tid på vejen dertil. Singapores internationale lufthavn er en af de bedste i verden, og de, der vælger en mellemlanding med Singapore Airlines, har mulighed for at booke en af deres omfattende mellemlandingspakker på forhånd mod et tillægsgebyr. Det omfatter f.eks. rabat på hotelophold, transport og populære attraktioner, herunder sightseeing. Hvis du er på udkig efter eventyr i en af de reneste og sikreste byer i verden, er en mellemlanding i Singapore den helt rigtige måde at gøre det på.

  Tip: Hvis du vil vide endnu mere om smukke og især store lufthavne, kan du læse vores indlæg Den største lufthavn i verden.

 3. Mellemlanding i Dubai, De Forenede Arabiske Emirater

  Det er også muligt at bestille en mellemlanding gennem flyselskabet Emirates. Flyselskabet tilbyder sine passagerer en mulighed for mellemlanding, når de er på vej til Asien eller tilbage igen. Dubai er kendt for luksus og modernitet og er en spændende destination for en mellemlanding. Byens fascinerende futuristiske arkitektur og især verdens højeste bygning, Burj Khalifa, som huser et af verdens største indkøbscentre, er absolut et besøg værd. Visummet er gratis i 30 dage ved ankomsten. Mere end nok tid til at gøre din flyrejse med mellemlanding uforglemmelig.

 4. Mellemlanding i Beijing eller Shanghai, Kina

  Air China og China Southern Airlines tilbyder en forholdsvis kort mellemlanding i Beijing med et gratis visum i kun 72 timer. Forudsat at du ikke vil betale ekstra penge for visummet. I Shanghai er det gratis visum gyldigt i 6 dage. Ikke desto mindre er en flyrejse med mellemlanding i disse storbyer meget fristende for mange. Hvis du f.eks. rejser til det eksotiske Tokyo, kan du besøge to asiatiske lande på din rejse. Og det er to verdensberømte metropoler. Du får trods alt ikke mulighed for at slentre langs havnefronten i Kinas største by hver dag!

At flyve med en mellemlanding er noget anderledes til en forandring og vil helt sikkert gøre din næste rejse til et varieret eventyr. Tag dig tid til at udvide din rejseplan til at omfatte flere steder, og du vil blive belønnet med enestående oplevelser og minder, som du ikke vil gå glip af. For husk, at for rejsende med mellemlanding er rejsen destinationen!