Planespotting i lufthavnen

Planespotting: flyviftere indbyrdes

Ligesom paparazzi på jagt efter det perfekte stjernebillede trænger de såkaldte flyspottere på landingsbanerne i lufthavne. Udstyret med kameraudstyr, flyveplaner og flylister dvæler flyfotograferne ved banens hegn eller på udpegede spottersteder. Alt dette til de perfekte fotos af fly i luften under start eller landing. Planespotting er vokset til en ekstraordinær hobby med et stort samfund af spotters de sidste par år takket være stadig bedre kamerateknologier. Men hvad er så specielt ved at fotografere fly?

Hvad er planespotting nøjagtigt?

Planespotting refererer til spotting, dvs. observation og fotografering, af fly. At fotografere fly lyder måske ikke særlig spændende eller vanskeligt i starten. Der er en udfordrende hobby bag planespotting, som kræver en masse tålmodighed og fotograferingoplevelse. Planespotting er meget mere end simpel fotografering af fly.

Flyspotterne er altid på udkig efter ekstraordinære maskiner, sjældne modeller og specialmalinger og selvfølgelig det perfekte billede af dem. De særlige forhold gør også planespotting til en så interessant hobby. Fordi det ikke nødvendigvis er let at fotografere fly i fly: Den rigtige eksponeringstid, lysforhold og timing kan hurtigt skubbe en spotter-lægmand til grænserne for denne fotografisk kunst i starten. Glæden er desto større, når det rigtige fly rammes perfekt ved indflyvningen, og du kan tilføje imponerende flybilleder til samlingen i slutningen af dagen.

Fotos gemmes i private eller offentlige planespot arkiver. Flyets nøgledata bemærkes for de respektive billeder for at holde et overblik over de plettede fly. Alle vigtige oplysninger såsom identifikationsnummer, flyselskab, type eller lakering registreres af planespotteren.

Forresten: Hvis du ikke kan lide flyfotografering, kan du prøve andre ting som spotter. Jernbaner, fugle, skibe eller biler - der er en bred vifte af spotmuligheder med tilhørende scener.

Planespotting med kamera udendørs

Planespotting skatte: hvilke maskiner er særligt populære?

Jakten på usædvanlige maskiner er også en parade-disciplin med planespotting. Helt nye modeller, retrofly eller fly med specielt lakering tiltrækker adskillige flyspottere til landingsbanerne.

Planespotting fans skal være hurtige med noget specielt lak, fordi nogle lak kun pryder flyet i et par måneder eller endda kun et par uger. Desto mere imponerende er det for Planespotter at kunne inkludere en sådan speciel udgave i deres personlige arkiv. Uanset om det er branding af visse fodboldklubber, animerede filmkarakterer, såsom Star Wars at All Nippon Airways (ANA) eller specielle mønstre - disse flybilleder er ægte trofæer for enhver spotter.

De mest populære planplaceringssteder i Tyskland

Men hvilke lufthavne er gode til at spotte fly, og hvor kan du få øje på spotters, der laver deres hobby? Selvfølgelig er lufthavne med en stor lufttrafik og internationale forbindelser langtfra ofte bedre egnet. Her, som spotter, får du dybest set flere muligheder for at tage billeder af fly. Düsseldorf lufthavn, for eksempel, som en af de største i Tyskland, og Hamburg lufthavn er populære.

Enhver, der planlægger at planlægge i Düsseldorf, Hamborg eller andre Easy Airport-parkeringssteder, kan selvfølgelig også bruge vores parkeringspladser og parkeringshuse i flere etager. Dette er ikke kun forbeholdt rejsende, så du bekvemt kan parkere din bil på Easy Airport-parkeringsområdet på en reserveret parkeringsplads på vores steder under planlægningen. Parkering for en dag eller kun et par timer er også let mulig, og vi er meget velkomne.

Mand med kamera udenfor flyspotting

Vellykket planespotting: tip til optimale flybilleder

En spændende hobby, men hvordan kommer du i gang som nybegynder til planespotting? Disse fem starttip gør det lettere at komme i gang:

 1. Spotting-guider og planespotter-apps
  Du kan finde en bred vifte af websteder eller apps på Internettet, hvor flyspottere kan udveksle oplysninger om nye modeller, spotplaceringer eller flyfotografier. Der er spotguider til næsten alle lufthavne, der beskriver de bedste steder at observere og fotografere fly.

 2. vejrudsigt
  Hvis du vil have et klart overblik over flyene for at fange dem mod en klar blå himmel, skal du informere dig selv om vejret på forhånd og også under det. Imidlertid vælger nogle planespoteksperter bevidst et ret dystert vejr for at sætte flyet i et andet lys.

 3. lufthavnens regler
  Flyspotterne er ikke populære i enhver lufthavn. Derfor kræves der specielle tilladelser til nogle. Disse bemyndiger derefter flyspotterne til at fotografere flyet i lufthavnen i en bestemt periode. For at undgå juridiske vanskeligheder bør lufthavnsbestemmelserne undersøges inden hver planespot-rejse. Bemærk: Der er også nyttige og nyttige tip til lufthavnsparkering på netværket i den respektive lufthavn.

 4. Planespotting udstyr
  Uden kamera fungerer selvfølgelig intet med planspotting. De fleste flyspottere bruger digitale spejlreflekskameraer til deres flybilleder. For detaljerede billeder skal du bruge et teleobjektiv, fordi det er den bedste måde at fange de undertiden fjerne flyvere på. Planespotting-udstyret inkluderer også en stige, så billeder kan tages over hegn, hvis det er nødvendigt.

 5. komfort
  I lufthavne er du nogle gange nødt til at gå ganske lange afstande for at komme til det ideelle planplaceringspunkt - og det til fods. Dette kan hurtigt tilføje op til et par kilometer om dagen med flyspotting. Komfortabelt fodtøj er derfor et must. Derudover anbefales en klapstol til længere ventetider og tilstrækkelig mad.

Fantip: Planespotting steder og ture

Lufthavnsoperatørerne har selvfølgelig ikke undgået fascinationen af flyfotografering. Af denne grund tilbydes der nu specielle planespot-ture i mange lufthavne, hvor fotograferne føres til de bedste steder med shuttlebus. På disse ture kan flyspotterne tage billeder fra en anden vinkel eller komme særligt tæt på landingsbanerne. Hvis du vil parkere billigt i lufthavnen, kan du finde ud af mere tidligt og bestille din lufthavnsparkeringsplads online.

Hvis dette har vakt din nysgerrighed, hvorfor så ikke kigge på din nærmeste lufthavn og se om denne hobby måske også er noget for dig. Måske kan du på vej derhen eller tilbage fra din ferie i få øje på en eller to planespotter i starten eller landingen udenfor på hegnet. Hav masser af sjov med det!