Delte glæde over online flybooking

glad familie på strandenglad familie på strandenglad familie på strandenglad familie på strandenBlind booking: Fakta, fordele og tips

Bestil, pak, flyv - men hvor skal turen egentlig hen? For nogle rejsende er omhyggelig planlægning og forberedelse alfa og omega for en vellykket ferie. Rejseguiden er læst to uger før afrejse, kufferten er pakket så tidligt som muligt for alle eventualiteter, og der er ingen uventede overraskelser! For ægte eventyrere er en ny tendens ved at etablere sig: blind booking. Find nu ud af, hvad blind booking er, og hvorfor en tur ud i det ukendte nogle gange kan være det helt rigtige.

Indhold

Hvad er blind booking?

Ved blind booking forstås "blind booking" af en ferierejse. Konkret betyder det, at du giver udbyderen af blind booking grove nøgledata som f.eks. den ønskede periode, personlige præferencer med hensyn til feriedestinationen og dit eget budget og derefter bestiller en blind booking-flyrejse med en hemmelig destination. Med andre ord bestiller de en rejse uden at vide, hvor de skal hen. Hos de tyske udbydere er der for det meste tale om korte rejser inden for Europa. Afhængigt af udbyderen af blind booking og din egen grad af spontanitet kan du ofte selv bestemme, hvornår hemmeligheden om destinationen skal afsløres. Perioden for dette varierer fra reservationsdagen til en dag før afrejse.

Blind booking findes i forskellige varianter. Hvis du ønsker at kaste dig ud i et eventyr, er Blind Booking en ukompliceret måde at bestille en overraskelsesrejse med et matchende hemmeligt hotel på. Med Blind Booking med hotel og fly behøver du kun selv at tage dig af vejen fra lufthavnen til din feriebolig ved ankomsten. Hvis du foretrækker at organisere din egen rejse, men gerne vil overraskes af hotellet, kan du også bestille et overraskelseshotel uden flyrejse. Tendensen med blind booking er stadig ret ny i Tyskland. I lande som USA er konceptet med overraskelsesrejser allerede meget populært.

Overrasket kvinde med en mobiletelefon og flybilletter i hænderne

Fordelene ved Blind Booking i et overblik

 1. 1. Den blinde bookingspænding
  Book en overraskelsesrejse uden at vide, hvor du skal hen. Der er mange vidunderlige feriedestinationer, der bare venter på at blive opdaget af dig. Især dem, som du måske aldrig ville have overvejet at tage på rejse under normale omstændigheder. Hvis du er villig til at give afkald på en vis kontrol ved blindbooking, vil du blive belønnet til gengæld med unikke minder om en helt speciel ferie. Mange udbydere af blindbooking tilbyder også muligheden for at give en gavekort til blindbooking eller en overraskelsesrejse, som du allerede har valgt specifikt. Og inviter dine venner eller din familie med på eventyr.

 2. 2. Spar tid ved blind booking
  En stor fordel ved blindbooking er, at du hurtigt og nemt kan bestille en spontan rejse uden destination og stadig regne med høj kvalitet. Hvis du ønsker at slippe væk fra hverdagen uden at skulle sammenligne fly, hoteller og byer, er en overraskelsesrejse den perfekte måde at gøre det på. Hvis destinationen er en hemmelighed, som ved blind booking, sparer du dig selv for planlægningsstress, lange diskussioner og frem for alt den velkendte kvaler med at vælge. Det eneste, man skal blive enige om, er tidsperioden og nogle grundlæggende kriterier. I stedet for at være ude af stand til at beslutte dig og i sidste ende blive hjemme, kan du sætte sejl til nye kyster med blot et par klik.

 3. 3. Spar penge ved blindbooking
  Med blind booking får du tilbudt fly og hotel for få penge. Konceptet med overraskelsesrejsen er derfor perfekt for eventyrlystne med et begrænset budget. Hvis du er parat til at blive overrasket med din flyrejse og din indkvartering, kan du nyde den luksus af en billig kort ferie i eftertragtede storbyer som Madrid eller Paris på en afslappet måde og uden intensive prissammenligninger. For en blind booking af en storbyferie uden at vide, hvor du skal hen, gælder det, at jo mere fleksibel du er, jo bedre er tilbuddene. De mange positive erfaringer med blind booking viser, at overraskelsesrejser i sidste øjeblik er en fantastisk ny måde at rejse på, især for hyppige globetrottere, som konstant drages mod fjerne steder.

Tip: Vil du hellere have færre spændinger, men se flere steder direkte? Tag et kig på vores artikel Stopover-flyvninger!

glad familie på stranden

Hvad skal du være opmærksom på, når du foretager blind booking?

Det skal du vide om blind booking, før du bestiller en overraskelsesrejse:

 1. Kun håndbagage
  Da blind booking-ture er spontane korte ture, rejser du kun med letvægt. For ekstra kufferter skal du betale et ekstra gebyr, som varierer afhængigt af flyselskabet. En pladsreservation koster også ekstra.

 2. Tillæg ved udelukkelse af destinationer
  Hvis du ønsker at tage visse steder ud af lodtrækningspuljen, når du booker din rejse med blind booking, måske fordi du har været der for nylig, eller fordi du simpelthen ikke kan lide stedet, betaler du også ekstra for dette hos de fleste udbydere af blind booking. Men hvis du vil undgå dette, kan du bruge smarte oplysninger om ud- og hjemrejsetidspunkterne til at bestemme, hvilke byer der skal indgå i forvalget.

 3. Ingen annullering
  Booket er booket. Rejser med blind booking er ikke beregnet til at blive annulleret, hvis destinationen ikke er efter din smag, efter at bookingen er gennemført. Hvis du bestiller en overraskelsesrejse, skal du være åben over for nye ting og være i stand til at lade dig involvere i ukendte destinationer.

 4. Flyvetider kan ikke vælges
  Ved blind booking bestemmer din rejseudbyder fly og hotel. Du har ingen indflydelse på, hvornår på dagen din såkaldte blindflyvning starter. Teoretisk set kan du ankomme sent om aftenen og tage af sted tidligt om morgenen næste dag. Book derfor aldrig kun for én nat.

Husk også: blind booking handler om eventyr og om at opdage nye ting. Hvis du ved præcis, hvor du vil hen, kan du bestille din næste rejse på den traditionelle måde. Hvis du fra starten spekulerer på et bestemt sted og kun bruger blind booking-proceduren på grund af de lave priser, vil du efter al sandsynlighed blive skuffet, hvis rejsen ender et andet sted.

Tip: Hvis du vil vide præcis, hvad du ellers kan tage med dig i din håndbagage, kan du læse vores artikel Fakta om håndbagage!

Hvor kan du bestille en overraskelsesrejse?

Du kan finde tilbud om blind booking hos mange forskellige udbydere. Blandt dem er velkendte flyselskaber som Eurowings og Lufthansa. Derudover har mindre virksomheder også specialiseret sig i trenden med overraskelsesrejser og reklamerer med forskellige særlige funktioner. Det er dog rigtigt, at du hos hver enkelt udbyder kan tilpasse din rejse individuelt ved at svare på en række spørgsmål om dine præferencer og forventninger. Hvor klar din idé om den hemmelige destination ser ud i slutningen af bookingprocessen, afhænger dog af, hvor mange spørgsmål din udbyder af blindbooking stiller dig. Vores tip: Jo færre spørgsmål, jo mere eventyr for dig! Det koster ekstra at udelukke destinationer på forhånd hos de fleste udbydere af blindbooking. Du bør også være opmærksom på, hvor meget forberedelsestid de giver dig, efter at du har bestilt rejsen. På nogle blindbooking-rejser finder du f.eks. ud af, hvor rejsen går hen allerede en uge før afrejse, men på andre rejser finder du først ud af det en dag før afrejse.

Hvor din næste rejse med blind booking også vil føre dig hen: Vi ønsker dig en dejlig ferie!