Singapores skyline i skumringen.

Singapores lufthavn: Info og indsigt

Mens nogle lufthavne forsøger at skille sig ud fra andre med et lidt bedre fyldt toldfrit område, byder Singapore Changi Airport på langt mere usædvanlige attraktioner.  For eksempel har Singapores lufthavn en sommerfuglehave, et Pokémon-center og en komplet tropisk regnskov - ud over et ekstremt omfattende shoppingtilbud og talrige andre særlige funktioner. Men Singapores Changi-lufthavn er også af enorm betydning på et kommercielt og logistisk plan. Som et af verdens største knudepunkter forbinder Singapore lufthavn destinationer på alle beboede kontinenter undtagen Central- og Sydamerika via mellemlandinger og stopover-flyvninger. Men er der andre lufthavne i Singapore ud over Changi? Og hvad kan du opleve, når du forlader Singapore Lufthavn og tager ud i byen i stedet for blot at vente på din næste forbindelse?

 1. En oversigt over Singapores lufthavne

 2. Prisbelønnet: Singapores Changi Lufthavn

 3. Jewel Changi i Singapores lufthavn

 4. Forlad lufthavnen under en mellemlanding i Singapore

 5. Seværdigheder i Singapore

Singapores lufthavne i et overblik

Som de fleste storbyer har Singapore flere lufthavne, hvoraf to, Singapore Seletar Airport og Singapore Changi Airport, anvendes til kommerciel passagertrafik. Den meget mindre Seletar lufthavn betjener hovedsageligt kortdistanceruter med propelfly og private jetfly, mens Changi er start- og slutpunkt for flyruter til næsten alle hjørner af kloden. Den større og mere berømte af Singapores lufthavne kan derfor prale af en imponerende række priser foruden biografer og en kaktushave.

To meget store blomsterkasser dekoreret med udsmykkede mosaikker i Changi Lufthavn.

Præmieret: Singapores Changi lufthavn

Changi, Singapores lufthavn med pool og jacuzzi, parker og indkøbscentre, er virkelig enestående med sit fokus på at gøre dit ophold så behageligt som muligt. Ikke overraskende har Singapores Changi Lufthavn vundet og fortsætter med at vinde priser med jævne mellemrum. Blandt andet er den blevet kåret som verdens bedste lufthavn otte gange i træk af det anerkendte selskab Skytrax, hvilket gør den til rekordindehaver. Singapores lufthavn modtager også gentagne gange priser for at være en af de reneste lufthavne i verden. På grund af de velregulerede procedurer lykkes det gentagne gange rejsende at forlade Singapore lufthavn på mindre end tyve minutter efter ankomsten - med bagage og trods paskontrol!

Seværdigheder i og omkring Singapores lufthavn:

 • En sommerfuglehave med mere end 1.000 eksemplarer fra 40 forskellige arter.

 • Cykel-, gå- og løbestier, herunder Jurassic Mile med mere end 20 dinosauriefigurer på op til 5 m højde.

 • skiftende kunstudstillinger

 • en kaktushave og en solsikkehave

 • forskellige tilbud til bryllupper, fra enkle til ekstravagante

 • Aerobar, herunder udendørs pool og poolbar

 • Jewel Changi (se nedenfor)

Et panoramabillede inde fra Jewel Changi, der viser Rain Vortex-vandfaldet, tropiske planter og mange rejsende.

Jewel Changi i Singapores lufthavn

The Jewel Changi er et ti etager højt shopping- og oplevelsescenter. Denne del af Singapores lufthavn rummer bl.a. et vandfald kaldet Rain Vortex. Dette er det største og højeste indendørs vandfald i verden og falder ned fra en indadbøjet glaskuppel i midten af komplekset. Omkring vandfaldet ligger Canopy Park, en anlagt have med en foranderlig hæklabyrint og en spejllabyrint - store grønne områder, såsom Shiseido Forest Valley med ca. 3.000 træer og 60.000 buske, indbyder også til at slentre og opholde sig her. Selv om Singapores lufthavn især er kendt for særlige funktioner af denne art, er shoppingtilbuddet også imponerende med internationale topmærker og tiltrækker helt sikkert lokale til shoppingture.

Afgang fra lufthavnen på en mellemlanding i Singapore

For mange er Singapore en mellemlanding på deres rejse. F.eks. fra Tyskland som udgangspunkt til Australien eller New Zealand. Takket være de mange attraktioner tilbyder knudepunktet nok distraktioner til at få mellemlandingen i Singapore lufthavn til at flyve af sted. Faktisk fungerer selve Jewel Changi nu som en veritabel turistattraktion. Men det kan også være en god idé at komme ud af Singapores lufthavn for en længere mellemlanding. MRT, den lokale metro, bringer dig ind i byen med kun ét skift. Uden omstigning kan du derimod rejse til centrum på ca. en time med bus, og turen tager ca. halvt så lang tid med taxa.

I øvrigt: Du kan deltage gratis i en byrundtur fra Singapores lufthavn, hvis du rejser med Singapore Airlines eller SilkAir, og din mellemlanding varer mellem 5,5 og 24 timer.

Seværdigheder i Singapore

Ud over en kort tur til byen for at overbrygge ventetiden, tilbyder Singapore også sig selv som en destination i sig selv. Ud over den imponerende, ultramoderne skyline imponerer byen også med en turbulent historie, et fancy køkken og innovative grønne områder.

Historie
I dag er Singapore en selvstændig bystat, men tidligere var der mange forskellige svar på spørgsmålet: "Hvad hører Singapore egentlig til? For eksempel er der ved siden af koloniale bygninger fra den britiske besættelsestid stærke malaysiske og malayisk-arabiske påvirkninger i Kampong Glam-kvarteret, mens Chinatown på imponerende vis viser kinesiske påvirkninger.

Moderne arkitektur
Ikke alene er Singapores lufthavn et ægte blikfang, byens unikke skyline er en af de mest imponerende i verden. Bygninger som Marina Bay Sands med sin skypark gør byens silhuet umiskendelig. En udsigt over byen om natten er særligt værd at se, da det hav af lys giver bygningerne en helt egen charme.

Grønne områder
Mange byer har parker og grønne områder at byde på, men kun få er så innovative og varierede som Singapore. Her er det ofte de ultramoderne bygninger, som f.eks. bygningskomplekset Marina One, der har integrerede grønne områder. Ligesom Jewel Changi i Singapores lufthavn er parkerne direkte sammenvævet med arkitekturen. Det futuristisk udseende koncept giver byen sit helt eget præg og har præget betegnelsen Singapores grønne hjerte. Men de selvstændige parker har også meget at byde på. Den smukke Gardens by the Bay er særligt anbefalelsesværdig.

Uden tvivl er selve Singapores Changi-lufthavn og selve byen meget attraktive destinationer, som man nemt kan nå med fly. Vi ønsker dig derfor en god flyrejse og et spændende ophold!