Flysymbol og "Miles Rewards"-bogstaver

Rejsekomfort gennem frequent flyer-programmer

Frequent flyer-programmer tilbydes af flere flyselskaber og er særligt værdifulde for folk, der rejser meget med fly i forbindelse med forretnings- eller fritidsrejser. Du kan ikke kun spare penge, men du kan også øge din rejsekomfort. Men hvad er et frequent flyer-program? Med et frequent flyer-program kan du optjene værdifulde miles både i luften og på jorden for at sikre dig mange belønninger, der gør flyrejserne sjovere. Men hvordan fungerer et frequent flyer-program egentlig? Hvem er det værd at bruge det til? Hvad er fordelene og belønningerne, og hvordan kan du fylde din kilometerkonto op? Vi forklarer!

Indhold:

For hvem er et frequent flyer-program værd at bruge?

Som navnet antyder, er et frequent flyer-program velegnet til personer, der regelmæssigt rejser med fly. Flyvemaskinen er for længst ikke længere det dyreste transportmiddel og er en af de mest populære og hurtigste måder at komme fra A til B på. For at give dig en rettesnor skal du flyve mindst ti kortdistanceflyvninger om året, to langdistanceflyvninger på økonomiklasse eller en flyvning på business class, for at et frequent flyer-program kan betale sig for dig. Det er dog i princippet altid tilrådeligt at deltage i et frequent flyer-program, da du ikke vil lide nogen ulemper. Deltagelse i sådanne programmer er normalt gratis. Det giver dig mulighed for at afprøve et frequent flyer-program for første gang.

Person i loungeområdet får servered en drink

Hvordan fungerer et frequent flyer-program?

Grundprincippet i et frequent flyer-program er altid det samme: Med hver flyrejse og gennem transaktioner med partnervirksomheder kan du optjene bonusmiles, som er opdelt i bonus- og statusmiles.

1.     Præmiemil kan optjenes på daglige ærinder, samarbejdshoteller, partnerflyselskaber og andre partnertjenesteudbydere.

2.     Statusmiles kan kun optjenes ved at flyve og afhænger af flyafstanden og bookingklassen, hvorfor de er mere værdifulde og derfor sværere at optjene end bonusmiles.

Mileagekreditten afhænger af reservationen, medlemsstatus og hyppigheden. Når du har nået en vis kilometerværdi, rykker du op til den næste højere medlemsstatus. Jo højere du kommer op, jo flere privilegier kan du nyde godt af for at forbedre din rejse. Afhængigt af statusniveauet får frequent flyers, ofte kaldet frequent travellers, fortrinsret og kan også veksle de bonusmiles, de optjener, til bonusser.

Der findes belønninger i næsten alle tænkelige former. Der kan være tale om ikke-kontante aktiver, rabatter, men også opgraderinger eller bedre service. For at du ikke er begrænset til et rutenetværk, bestemte afgangssteder, destinationer og tidspunkter, kan du også få miles fra partnerflyselskaber krediteret dig. Dette er dog kun muligt med flyselskaber, der indgår i en alliance eller er medlem af et frequent flyer-program. Dette skaber en win-win-situation: Frequent flyers nyder godt af attraktive præmier, og flyselskaberne nyder til gengæld godt af deres loyale kunder og den deraf følgende styrkede, intensive kundeloyalitet.

Særlige privilegier med frequent flyer-programmer

Der er store forskelle i priserne alt efter flyselskab. Når du opnår den næste status, venter der særlige fordele ud over de indløselige miles. De almindelige fordele omfatter:

1. Adgang til loungeområder

Frequent flyer-programmer giver rejsende adgang til særlige loungeområder, hvor de kan slappe af og arbejde inden flyrejsen.

2. Gratis opgradering

Som medlem af et frequent flyer-program får du en gratis opgradering til den næste højere klasse, når du når et bestemt pointniveau.

3. Højere indtjekningsprioritet

Hvis du har en vis mileværdi i dit frequent flyer-program, får du prioriteret boarding og fortrinsbehandling. Det betyder, at du undgår lange køer.

4. Øget tilladt bagage

Som frequent flyer får du prioriteret bagagebehandling og kan gratis medbringe ekstra bagage.

5. Lejebil

På din destination kan du indløse dine frequent flyer miles til en lejebil, så du kan udforske din destination i komfort.

6. Overførselstjeneste

Når du når et vist statusniveau i dit frequent flyer-program, kan du nyde godt af en eksklusiv limousine- og transferservice ved ankomst og afrejse.

7. Fri flyvning

Gratisrejsen er langt den mest populære og værdifulde bonus i et frequent flyer-program. For at kunne opnå en sådan bonusrejse skal du have en høj pointsaldo på din mileage-konto.

8. Bedre service

Et af de privilegier, du nyder godt af som medlem af et frequent flyer-program, er en personlig concierge i udvalgte lufthavne, afhængigt af din status som frequent flyer.

9. Hurtigere bookingproces

Forudfyldte formularer med kontakt- og kontooplysninger, der allerede er registreret, forenkler bookingprocessen for frequent flyer-programmer.

10. Yderligere partnerkort

Til din partner får du et ekstra partnerkort til dit frequent flyer-program, når du har samlet et vist antal statusmiles.

11. Ikke-kontante aktiver

Miles kan indløses til kontantløse varer og rabatter i frequent flyer-programmets shop eller hos partnervirksomheder.

12. Foretrukne pladser

Når du når et bestemt statusniveau i frequent flyer-programmet, kan du reservere det ønskede sæde gratis.

Siddepladser og finsk disk i flyet

Tips til at fylde op på milekontoen i dit frequent flyer-program

I princippet er der to strategier for at opnå et maksimalt kilometerudbytte. For det første kan du flyve i flere segmenter, da der er et fast antal miles pr. fløjet flysegment inden for Tyskland og Europa. Det vil betyde, at man skal afstå fra direkte forbindelser og foretage flere mellemlandinger. Da statusmiles tildeles pr. segment, fordobles dit antal flymiles ved en omstigning. Men samtidig mister du også tid. Den anden strategi er at vælge den bedste værdi for pengene mellem de forskellige bookingklasser. Der er dog andre tips og tricks til, hvordan du kan øge din kilometerkonto for at opnå den ønskede medlemsstatus.

  • Når du booker, skal du sørge for altid at blive inden for en flyalliance

  • Ved hjælp af en familiekonto tilbyder nogle frequent flyer-programmer, at du kan optjene miles på en konto med flere personer på samme tid.

  • Mileage bonus-kampagner kan fordoble eller tredoble dine flymiles

  • Hold øje med fejlpriser, det er usædvanligt billige flyvninger på grund af en systemfejl.

  • Optjen også point på jorden ved at betale for dit næste køb eller brændstof med dit kreditkort med frequent flyer-program, for du optjener en mile for hver euro, du bruger. 

  • Mileage credit varierer afhængigt af bookingklasse og flyveafstand

  • Miles kan krediteres med tilbagevirkende kraft i op til 6 måneder, men krediteres normalt automatisk, når du angiver dit frequent flyer-kortnummer.

Hvilket frequent flyer-program er det bedste?

Det første frequent flyer-program på verdensplan stammer fra 1979 og blev grundlagt af flyselskabet Texas International Airlines. I mellemtiden er der dog mere end 200 mileageprogrammer på verdensplan. Hver af dem har deres egne styrker og svagheder - både når du skal indløse og optjene miles. Hvis du er interesseret, bør du derfor på forhånd informere dig om de forskellige frequent flyer-programmer i detaljer. Det er vigtigt at have dine egne forventninger og behov i tankerne for at kunne matche dem med de forskellige frequent flyer-programmer. Det er f.eks. vigtigt, hvor ofte du gerne vil flyve årligt, hvilke bonusser der tiltaler dig, hvilke destinationer du gerne vil flyve til i fremtiden, hvad dit foretrukne afgangssted er, hvor højt det årlige medlemsgebyr er, og frem for alt, hvordan konverteringen af indtægter og miles er. Miles & More fra Lufthansa er f.eks. langt den mest kendte. Lufthansa er medlem af Star Alliance, en sammenslutning af 28 flyselskaber, hvor man også kan optjene miles. Mere end 9 millioner kunder deltager i dette frequent flyer-program. Det gør Lufthansa til en af de mest succesfulde udbydere.

Kort sagt er et frequent flyer-program for de kunder, der rejser meget med fly i forbindelse med forretnings- eller fritidsrejser. Ved hjælp af et frequent flyer-program kan du med god samvittighed få råd til faciliteter, der ellers ville være dyre, med god samvittighed. Et kilometerkort giver dig adgang til den spændende verden af privilegier på en ukompliceret måde.