Skilte til flyselskabernes VIP-lounge i lufthavnen i Aruba

Priority Pass: Lufthavnslounge m.m.

Et Priority Pass er en behagelig ledsager for alle rejsende, der ikke har adgang til lufthavnsloungen via et frequent flyer-programmer - men som gerne vil have det. Fordi et Priority Pass giver dig problemfri adgang til lufthavnslounger på alle flyvninger. Uanset hvor du befinder dig, eller hvem du flyver med, kan du bare læne dig tilbage i loungen og slappe af i ro og mag, inden du går om bord på flyet. Indehavere af et Priority Pass-medlemskab kan forvente yderligere eksklusive fordele. Men hvad indebærer dette program helt præcist? Hvad kan du forvente i netværkets lufthavnslounger? Hvad er fordelene ved et Priority Pass? Og er medlemskab overhovedet det værd? Vi viser dig, hvordan du bedst sikrer dig et Priority Pass, hvis du er interesseret.

Indhold:

Hvad er et Priority Pass?

Priority Pass-medlemskab giver dig mulighed for at benytte lufthavnslounger uden at være medlem af et privilegeret frequent flyer-program. Så uanset din status eller dit flyselskab kan du hvile dig og vente på din afrejse i mere end 1.300 business-lounger verden over. Du får også eksklusive fordele, som kun er forbeholdt programdeltagere. Priority Pass kan dog ikke overføres. Der findes tre former for medlemskab, som er specielt tilpasset forskellige rejsendes behov og er forskellige med hensyn til omkostninger og fordele ved Priority Pass:

  1. Standard: lavt årligt gebyr, omkostninger ved hvert besøg i en lufthavnslounge.

  2. Standard Plus: middelhøjt årligt gebyr, 10 gratis adgangsbilletter om året, derefter adgang til lufthavnsloungen mod betaling

  3. Prestige: højt årligt gebyr, ubegrænset antal ophold inden for et år

Gæster betaler samme entrépris pr. besøg som indehavere af standardmedlemskab. Undtagelsen er indehavere af American Express Platinum Card, som kan tage én gæst gratis med. Eller folk med Priority Pass Standard Plus-medlemskab, hvor ikke kun indehaveren, men også en gæst kan benytte sig af de 10 gratis adgangsbilletter på samme tid.

Smart klædte forretningsrejsende slapper af i en VIP-lounge i en lufthavn og sidder med deres mobiltelefoner eller bærbare computere, mens de venter på deres fly

Hvad er fordelene ved et Priority Pass?

Med et Priority Pass kan du besøge over 1.300 lufthavnslounger i hele verden og endda invitere gæster som f.eks. forretningspartnere, venner eller familiemedlemmer til at slutte sig til dig. På den måde kan du slappe af i fred under din rejse. Priority Pass-appen, der fås til Android og iOS, indeholder et kontaktløst og digitalt medlemskort, der giver dig øjeblikkelig adgang til loungen. Det anbefales dog, at du stadig har den fysiske version med dig, da ikke alle lounger endnu er udstyret til det digitale adgangskort. Du kan også nemt finde vej dertil med Priority Pass-appen. I nogle business-lounges er opholdet dog begrænset til tre timer.

Her er alle fakta i et overblik:

  • Adgang til over 1.300 lufthavnslounger i 600 byer og 148 lande i hele verden

  • Drage fordel af mange tilbud via Priority Pass-appen

  • Kontaktløst, digitalt medlemskort

  • WLAN-adgang

  • Måltidskuponer, i det mindste i USA og Australien

Så ud over adgang til lufthavnsloungerne kan du også nyde premium rejseoplevelser i 600 forskellige byer i 148 lande. Du kan også bruge Priority Pass-appen til at drage fordel af rabatter med over 800 tilbud verden over på spa-ophold, lufthavnsrestauranter og shopping i lufthavnens toldfri område.

En særlig funktion i Priority Pass-programmet er restauranter i lufthavnen, hvor medlemmerne kan indløse madkuponer. Kreditten trækkes fra regningen, så kun forskellen skal betales, eller du kan endda nyde et gratis måltid. Foreløbig findes dette Priority Pass-tilbud kun i USA og Australien. Den vil dog sandsynligvis også snart blive introduceret i Europa.

Loungefaciliteter i lufthavnen

De fleste kontraktlounger deltager i Priority Pass-programmet. I undtagelsestilfælde åbner nogle flyselskaber dog også deres lufthavnslounger for Priority Pass-deltagere. Der er stor forskel på størrelsen, kvaliteten og designet af de business-lounges, der er en del af netværket, og de varierer meget med hensyn til størrelse, kvalitet og design. De spænder fra en stilfuldt indrettet Premium Traveller Lounge i Paris Orly til en ret lille Terminal Lounge i Berlin Airport Club med kun få siddepladser. Mange lufthavnslounger er udstyret med siddemøbler af høj kvalitet. Det er især de typiske loungestole, der præger atmosfæren her.

Drikkevarer
Næsten alle Priority Pass-lounger tilbyder et bredt udvalg af drikkevarer. Som regel kan du vælge mellem forskellige sodavand og juice samt varme drikke som kaffe og te. Vin, øl og spiritus er også tilgængelige.

Fødevarer
Madudbuddet er ofte ikke helt så varieret. Som regel tilbyder lufthavnslounger i Europa som minimum små snacks som f.eks. kiks, chips, nødder og kager i emballage. Der er muligvis et større udvalg til rådighed, men ikke nødvendigvis. Nogle gange er der også større snacks som sandwiches, salater eller små kolde retter til rådighed. De eksklusive lufthavnslounger, såsom Aspire Lounge London, tilbyder endda et bredt udvalg af varm mad og flere kolde valgmuligheder.

WLAN
I en lufthavnslounge er der gratis internetadgang, i modsætning til det wifi, der normalt er tilgængeligt på flyene. Du kan logge ind med en adgangskode eller en kode, som du får tilsendt til din smartphone eller får udleveret i receptionen.

Brusere
Ud over gratis WLAN-adgang har du også den fordel, at du kan friske dig op i nogle lufthavnslounger, hvor du har mulighed for at tage et brusebad.

Læsning
Ud over badefaciliteterne kan du se frem til et udvalg af magasiner og aviser. De fleste af disse findes på det lokale sprog og på engelsk.

Forretningscenter
Nogle lufthavnslounger, f.eks. Air Canada Lounge Paris Charles de Gaulle, tilbyder også et businesscenter, hvor du enten finder arbejdsstationer med stikkontakter, hvor du kan arbejde på din egen bærbare computer eller tablet, eller arbejdsstationer med computere installeret. I nogle tilfælde er der også en printer til rådighed.

Sovefaciliteter
Daybeds eller andre sovefaciliteter som dem, der tilbydes i S7 Lounge i Moskva, er ret sjældne og er ikke en del af det almindelige udstyr.

Skilt med teksten Priority Boarding for business- og førsteklassepassagerer ved en gate i en lufthavn

Hvor kan jeg få et Priority Pass?

Da medlemskab er ret dyrt, når det købes direkte fra Priority Pass-webstedet, vil vi gerne vise dig nedenfor de forskellige muligheder for at købe Priority Pass.

Engelsk websted for Priority Pass
Ud over de 10 % rabat, der er angivet på hjemmesiden, kan du også spare penge, hvis du bestiller Priority Pass via det engelske websted. Du betaler lidt mindre for et Priority Pass Standard. Du kan endda spare lidt mere på Standard Plus-versionen. Men pas på, Priority Pass Prestige-medlemskabet er på den anden side endnu dyrere på det engelske websted og bør helst ikke købes der.

Kreditkort med Priority Pass
Et kreditkort med Priority Pass kan angiveligt være en billigere måde at få et medlemskab på. American Express Platinum Card er et af de mest kendte Priority Pass-kreditkort til hyppigt rejsende på trods af det høje årlige gebyr. Den indeholder bl.a. også et partnerkort. Begge kort er knyttet til Prestige-medlemskabet. Det betyder, at en ekstra gæst pr. kort kan tages med ind i loungen, hvilket bringer det samlede antal gæster op på fire. SpardaMasterCard Platinum er et smart alternativ med mulighed for tilbagebetaling af det årlige gebyr under visse betingelser. Hvis disse betingelser er opfyldt, vil kortet være gratis med alle andre fordele, herunder Standard Priority Pass. Du skal dog på forhånd nøje overveje, om du virkelig ønsker at binde dig til et kreditkort og dets betingelser. Dette anbefales ikke for Priority Pass.

Leaders Club
Du kan også få Priority Pass gennem andre medlemskaber. Gennem Leading Hotels of te World kan du f.eks. få et Standard Plus-medlemskab med den højeste status gennem medlemsprogrammet Leaders Club. Unlimited Status er dog særlig dyr og er velegnet til personer, for hvem luksus er særlig vigtigt.

Er et Priority Pass det værd?

Det er ikke muligt at give et universelt svar på spørgsmålet, da hver enkelt person har forskellige forventninger og behov. Frem for alt er det største aktiv, at du kan nyde godt af de mange fordele ved Priority Pass-medlemskab uden at være direkte afhængig af et flyselskab eller en alliance. Men hvis du allerede er medlem af et frequent flyer-program, bør du overveje, om de ekstra fordele ved et Priority Pass er nok for dig, hvis du allerede har adgang til det tilsvarende flyselskabs lufthavnslounger. Ellers er Priority Pass Prestige, som du også kan få via et kreditkort, velegnet til hyppigt rejsende. For rejsende, der flyver sjældnere, men som stadig ikke vil gå glip af komfort, er Standard Plus-medlemskabet den bedste løsning.

Det er også værd at se på de lufthavne, du oftest besøger, da der er stor forskel på kvaliteten af lufthavnsloungerne, og de kan derfor være af dårligere kvalitet end flyselskabernes lounger. Det er også muligt, at der ikke er en lufthavnslounge, der tilhører Priority-netværket, på de steder, du oftest besøger.