Tryk kufferten sammen med kropsvægten

Pakke kuffert: 10 pladssparende tips

Forventningens glæde før ferien fortaber sig ofte bare ved tanken om det uundgåelige: At pakke kufferten. Denne del af forberedelsen kan være temmelig opslidende, og en ting er i hvert fald sikker: At pakke kufferten rigtigt er noget, man skal lære!

Pladssparende kuffertpakning begynder allerede, før du lægger dit tøj frem. Skriv en liste med ting, som du skal bruge i dit rejseapotek, hvilket tøj du skal have med, og hvilket udstyr der mangler til din rejse. Så sikrer du for det første, at du ikke glemmer noget, og for det andet giver det en god fornemmelse at kunne sætte flueben ved forskellige ting på din liste. Med vores tips pakker du din kuffert pladssparende og effektivt. På feriestedet giver det så endnu mindre stress ved udpakningen. Prøv selv – du vil blive overrasket!

10 tips til at spare plads i kufferten

1. Rul tøjet i stedet for at lægge det sammen

Denne teknik sparer plads, og dit tøj bliver ikke så hurtigt krøllet. Når det ikke er sjovt at stryge tøj derhjemme, skal du ikke også bruge tid på det, når du holder ferie.

2. Udnyt smuthuller

Ved pakningen opstår der altid små mellemrum. Udnyt dem, og udfyld dem og andre hulrum, som f.eks. sko, med små ting som f.eks. sokker. Derved udnytter du pladsen bedst muligt. Ud over sokker kan der også være plads til solbriller eller ladekabler.

3. Gå struktureret frem

Læg det tøj/outfit øverst, som du sandsynligvis skal bruge først. Det kunne f.eks. være dit nattøj eller badetøj. Enten går du straks i seng efter ankomsten, eller du vil nyde den første feriedag på stranden efter en tidlig morgenafgang.

Tøj rullet i kuffert

4. Planlæg outfits

Sammensæt først dine outfits hjemme, sådan som du vil gå med dem i ferien. Læg dem derefter sorteret og naturligvis sammenrullet i kufferten. Det sparer tid i ferien, uanset om du tror på det eller ej.

5. Aftap shampo m.m.

Til nogle få dages ferie om året skal du ikke bruge en hel flaske shampo, mundskyllemiddel eller creme. Fyld blot en passende rejsemængde på små flasker og dåser. De fås efterhånden også i plastfri aluminium- og glasvarianter.

6. Sko til alle formål

Skoene fylder ikke bare rigtig meget i bagagen, de giver også et stort udslag på kuffertvægten i lufthavnen. Her er credoet: Mindre er mere. Vælg før din flyrejse til sydens sol et eller maksimalt to par sko, som du kan kombinere og bruge til flere outfits og anledninger. Flip flops er f.eks. lette og pladssparende ved pakningen – så kan man godt få plads til et ekstra par. Men tag højde for, at du eventuelt også vil køre nyt tøj på ferien.

7. Alt, hvad du tager på, skal ikke vejes

Hvis du ikke kan undvære din hyggelige oversizetrøje eller din store jakke, er dette stadig en god mulighed. Da det alligevel ofte er ret køligt i flyet, kan en vamset trøje komme meget belejligt. Uanset om det er tunge cowboybukser eller vamset oversize og stor jakke. Så slår du altså to fluer med et smæk, for alt, hvad du tager på under flyveturen, skal ikke vejes og fylder ikke i din kuffert.

8. Smart tøjvalg

Et ægte must-have til enhver feriegarderobe er store tørklæder og/eller tynde halstørklæder. De fylder særdeles lidt i kufferten og er ekstremt fleksible og kombinerbare. Den moderigtige universalbeklædning kan bæres omkring halsen som beskyttelse mod vind eller overaktive klimaanlæg, på hovedet som værn mod regnen eller over skulderen for at vise respekt under et besøg på et helligt sted. På stranden eller ved spontane stop i naturen kan et stort tørklæde også benyttes som ligge- eller siddeunderlag. Og med lidt øvelse kan et tørklæde tilmed vikles på som nederdel eller top.

9. Vejrudsigten for destinationen

Ved at studere vejrudsigten for destinationen før pakningen kan man muligvis undgå overflødig bagage. Moderne vejrudsigter er som regel temmelig præcise for de næste 7 dage – en relativt pålidelig tendens kan i hvert fald genkendes. Således kan vejrudsigten før flyafgangen hjælpe med at foretage et præcist tøjvalg og dermed spare det ene eller andet kilo bagage.

10. Passende bagagestykke

Til forskellige rejser skal du også bruge forskellig bagage. Derfor anbefaler vi, at du i fred og ro overvejer, hvilken kuffert eller hvilken taske der passer bedst til din rejse. Hvis du skal på en kort rejse, tager du en mindre taske. Hvis du ikke skal opholde dig på et sted, men vil bevæge dig omkring, er det bedst at bruge en stor rygsæk. De er lette og mere bekvemme at gå med end en stor kuffert. Ved pakkerejser er der som regel også sørger for transfer, og et relativt stort bagagestykke er med i prisen. Her kan du altså roligt vælge den store kuffert.