En kuffert læsses på et fly med et bagagebånd, i baggrunden er flyet ved at blive tanket op.

Kuffert-trackere: funktion og fordele

Uanset om det er til ferie eller forretningsformål, er en nøglefaktor for en vellykket rejse under alle omstændigheder at reducere stress. For mange passagerer om bord på et fly er bekymringer om deres bagage en afgørende årsag til stress i denne henseende. De stadig mere populære bagagetrackere lover et middel i denne henseende. Kuffert GPS-trackere er f.eks. designet til at hjælpe med at finde et bagagestykke, der er blevet efterladt eller lastet på det forkerte fly, og bringe det tilbage til dig. Find her ud af, hvordan apparaterne fungerer, hvilke andre funktioner de tilbyder, og om du måske endda kan få din bagage hurtigere tilbage på denne måde.

Indhold

 1. Hvordan fungerer en kuffert-tracker?

 2. Beskytter en kuffert-tracker mod tab af bagage?

 3. fordelene ved en kuffert-tracker

Hvordan fungerer en kuffert-tracker?

De mest almindelige kuffert-trackere fungerer ved hjælp af et GPS-signal. Dette kan modtages via mobilnettet og vises på f.eks. din telefon. Der er ingen problemer som med smartphones: En GPS-tracker i en kuffert er tilladt i et fly og skal ikke skiftes til en særlig flytilstand. Ud over udsendelse af lokaliseringssignalet tilbyder enhederne dog også andre funktioner, afhængigt af typen, f.eks:

 • bevægelsesalarm

 • tyverisikring

 • hastighedsalarm

 • vibrationsalarm

 • sporing via internettet

En GPS-tracker til kufferter tilbyder altså først og fremmest forskellige alarmfunktioner ud over sporing. Men hjælper den dig også med at få din bagage tilbage?

Kufferter hober sig op i store mængder på en bagagekarrusel.

Beskytter en kuffert-tracker mod tab af bagage?

Kommer en kuffert med en GPS-tracker hurtigere tilbage til dig? Kort sagt, sandsynligvis ikke. For i de sjældneste tilfælde mister et flyselskab faktisk et stykke bagage. Ved hjælp af det bagagemærke, som hver taske får ved check-in, kan flyselskaberne hurtigt finde dine ejendele. Hvis et bagagestykke nogensinde skulle komme på det forkerte fly eller blive efterladt på afgangsstedet, skyldes det primært mangel på personale.

Det skyldes, at der trods den omfattende automatisering i lufthavnene stadig er behov for en masse manuelt arbejde for at læsse bagagen. Hvis dette personale ikke er til stede i tilstrækkeligt antal, kan et fly lette, uden at alle de tasker og kufferter, der hører til flyet, er blevet lastet. Også her skal der være tilstrækkeligt mange mennesker til rådighed til hurtigt at lægge bagagen i de relevante maskiner og sortere den i overensstemmelse hermed i ankomstlufthavnen. Ellers vil der opstå forsinkelser og køer. Derfor er selv en GPS-tracker til kufferten ikke til megen hjælp her. På dette punkt er det ikke så meget lokaliseringen, der er problemet, men snarere at læsse bagagen på et fly i din retning så hurtigt som muligt.

I det usandsynlige tilfælde, at f.eks. kuffertmærket går i stykker, og din kuffert ikke kan findes, kan en kuffertsøger være nyttig, men den gammeldags metode med at skrive dit navn og din adresse på kufferten er næsten lige så effektiv her. Så det er kun, når der virkelig er kaos ved bagageudleveringen, at kuffertsporingssystemet virkelig kan gøre sig gældende, f.eks. når efterladt bagage stilles til rådighed til afhentning i massevis. I dette tilfælde kan du med GPS-trackeren i kufferten sikre dig, at din bagage rent faktisk er på stedet og ikke ved et uheld er blevet udleveret til den forkerte person.

En kufferttracker giver dig naturligvis også mulighed for at kontrollere, at din bagage faktisk er blevet lastet på flyet lige før afgang. Om dette er en reel fordel, er dog tvivlsomt. Du kan trods alt først gøre noget ved det, når du forlader dit fly i destinationslufthavnen. Så GPS-trackeren i din bagage kan kun hjælpe dig til at få en stresset rejse.

Tip: Hvad du skal gøre, hvis din kuffert bliver væk, har vi opsummeret for dig i en ekstra artikel.

I forgrunden ses en kuffert med et taskeetiket, hvorpå der står "LOST", i baggrunden kører flere kufferter på en bagagebånd.

Fordelene ved en kuffert-tracker

Så er en kuffert tracker en meningsløs gimmick? Overhovedet ikke. For som nævnt tilbyder en kuffert tracker også andre funktioner. Mange af dem kan sammenfattes under emnet tyverisikring:

 • Lokalisering: Bagagesporing hjælper med at finde en stjålet genstand igen. Et mindre dramatisk eksempel end tyveri er ombytning af kufferter, som kan ske ved bagageudleveringen.

 • Geofence: Men også opstilling af et såkaldt geofence giver god beskyttelse mod tyve. I dette tilfælde udløses der en alarm, så snart bagagetrackeren bevæger sig uden for et foruddefineret område.

 • Vibrationsalarm: Hvis du låser værdigenstande i din kuffert og efterlader den på dit hotelværelse, kan en vibrationsalarm også berolige dig. Denne udløses, så snart nogen forsøger at pille ved din bagage, som overvåges af kuffert-trackeren.

Især på grund af personalemangel kan du også overveje at sende din bagage til din destination på forhånd. I mellemtiden er der mange online-udbydere, der har specialiseret sig i bagageforsendelse, og hvor du nemt kan tjekke din bagage ind før selve rejsens start. Her giver GPS-trackere til bagage dig mulighed for at spore, om dine kufferter ankommer sikkert.

Så det kan være ganske nyttigt at udstyre din kuffert med en GPS-tracker. Især hvis du rejser med værdifuld bagage, bør du tænke over købet. Selv en kuffert med GPS-sporing kan dog ikke beskytte dig mod midlertidigt tab under flyrejsen, og kuffertsporingssporeren kan heller ikke sikre, at du hurtigere får din bagage tilbage. For at få ro i sindet er det bedst at stole lidt på statistikkerne her. For selv under mere kaotiske forhold ankommer de fleste stykker bagage til deres bestemmelsessted uden problemer. Vi ønsker dig lidt stress med din bagage og en behagelig flyrejse!